A bosszú – Kovács D. Dániel Nagyváradon rendez

2020 január 13. hétfő, 14:05

Heinrich von Kleist A bosszú című színművének próbafolyamatai kezdődtek el a nagyváradi Szigligeti Színházban. A magyar nyelvterületen ritkán játszott, különleges hangulatú drámát Kovács D. Dániel viszi színre a Szigligeti Társulat művészeivel.

Fotó: Nagyváradi Szigligeti Színház

A bosszú történetének középpontjában álló szerelmes történet és családi sorstragédia a Shakespeare-i szöveghagyományokat értelmezi újra, hiszen itt is, úgy, mint a Rómeó és Júlia esetében, két szemben álló család konfliktusa áldozatául esnek a szerelmesek. A feszültség forrása egy örökösödési kérdés, amelynek körülményei egyik fél számára sem tisztázottak.

Az előadás rendezője, Kovács D. Dániel Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2015-ben. Az egyetem elvégzése után a magyar színházi élet legkiemelkedőbb műhelyeiben dolgozott már, így a Vígszínházban, a Katona József Színházban és az Örkény Színházban. 2019-ben több fiatal rendezővel együtt megalakította a Narratíva Produkció független színházat. 2015-ben Junior Prima-díjat kapott, ugyanakkor a legígéretesebb pályakezdő díját is elnyerte.

Fotó: Nagyváradi Szigligeti Színház

A bosszú című előadás bemutatójára 2020. március 6-án kerül sor a Szigligeti Színház nagyszínpadán.

Szereplők: Dimény Levente, Fodor Réka, Hunyadi István, Kiss Tamás, Dobos Imre, Tasnádi-Sáhy Noémi, Román Eszter, Balogh Attila, Csatlós Lóránt, Kiss Csaba, Tőtős Ádám, Trabalka Cecília.

Rendező: Kovács D. Dániel. Dramaturg: Bíró Bence. Látványtervező: Horváth Jenny. Sound design: Bartha Márk. Ügyelő: Vajda Zoltán. Súgó: Bődi Ágota.