A nép ellensége – Újra a Tompa Miklós Társulat műsorán

2020 február 11. kedd, 16:24

A nagy érdeklődésre való tekintettel – a tervezett havi programajánlatot kiegészítve – február 20-án, csütörtökön 19 órától ismét látható Henrik Ibsen A nép ellensége című darabja, amelyet Keresztes Attila rendezésében vitt színre a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata.

Fotó: Bereczky Sándor

A történet kiindulópontja egy rendőrségi hír, ebből írta meg Ibsen a polipként mindent megfojtó korrupció drámáját. Egy norvég kisváros legfőbb bevételi forrása és egyben sokak megélhetésének záloga a helyi gyógyvíz. A polgármester testvére, Dr. Stockmann azonban felfedezi, hogy a gyógyulni vágyókat súlyos fertőzésveszély fenyegeti, a gyógyforrások vize mérgezett.

Fotó: Bereczky Sándor

Az ember vagy a pénz? Egy közösség megfosztása a fellendülés lehetőségétől vagy a fellendülésért cserébe szabad utat adni mások mérgezésének? A hatalom torzulásával szembeszegülő doktor készen áll a társadalmi tettre. Családjával az oldalán elindul a mindent megváltó csoda valóra váltására. Ibsen társadalmi drámájában egyéni érdek és társadalmi felelősség feszül egymásnak, szembeállítva az egyént a megélhetését féltő közösséggel és annak hangadóival.

Fotó: Bereczky Sándor

Szereplők: Sebestyén Aba, Moldován Orsolya, Biró Sára, Robert Szilárd, Tollas Gábor, Kilyén László, Galló Ernő, Bartha László Zsolt, Ördög Miklós Levente, Henn János. Dramaturg: Szabó Réka. Rendező: Keresztes Attila.

Fotó: Bereczky Sándor

A 14 éven felülieknek ajánlott, román felirattal követhető előadás legközelebb február 20-án, csütörtökön este 7 órától tekinthető meg a Nemzeti Színház Nagytermében. Jegyek a Kultúrpalota jegyirodájában, a Színház jegypénztárában és a www.biletmaster.ro honlapon vásárolhatók.