Félsz attól, aki erősebb? – A csodálatos kalucsni a Lilliput Társulat műsorán

2020 február 13. csütörtök, 16:38

G.Matvejev A csodálatos kalucsni című mesejátékát Seres Lajos, a Szigligeti Színház Életműdíjas bábszínész-rendezője állítja színpadra.

Február 16-én, vasárnap 17.00 órától a Szigligeti Színház Lilliput Társulata az év első bemutatóját tartja. G.Matvejev A csodálatos kalucsni című mesejátékát 3 éves kortól ajánlják.

Féltél már valaha? Félős vagy a sötétben? Félsz attól, aki erősebb? Mitől jönne meg a bátorságod? Hiszel a varázserőben? Vagy inkább magadban hiszel? Válaszokat nem ígérünk, de ajánlunk egy előadás aminek kapcsán sokat beszélgethettek majd arról, hogy nektek mitől jön meg a bátorságotok. A csodálatos kalucsni egy kedves történet, ami a bátorságról, a félelemről, az erőről és az önámításról szól – áll az előadás ajánlójában.

Nagyváradon 1950-ben alakult meg a nagyváradi bábszínház. Seres Lajos 1955-ben csatlakozott mint bábszínész, de dramaturg, fordító és rendezői munkái is meghatározóak maradtak. Lajos bácsi szívének egyik legkedvesebb előadása a Csodálatos kalucsni, amit a bábszínház fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendez a Szigligeti Színház Lilliput társulatának.

A bemutatóra jegyek elővételben a Szilágyi Dezső/Moscovei utca 7. szám alatti jegypénztárban, illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. A megmaradt jegyeket előadás előtt a helyszínen lehet váltani.

Szereplők:
Ugri: Szentpéteri Lenke
Tapsi: Stéfán Bodor Mária
Vadász: Hanyecz Debelka Róbert
Róka: Benczi Tekla
Behemót: Szabó J. Viktor
Sün: Lélek Sándor Tibor
Sünné: Németi Emese
Egér: Benczi Tekla
Medve: Daróczi István
Bagoly: Csepei Róbert
Vadmacska: Birtalan Katalin

Rendező: Seres Lajos
Báb- és díszlettervező: Majoros Gyula