UNITER-díj: A kolozsvári és a székelyudvarhelyi színház előadásait is jelölték

2020 február 25. kedd, 9:00

A Kolozsvári Állami Magyar Színház és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadásait is jelölte díjaira idén a Román Színházi Szövetség (UNITER), amely minden évben díjjal tünteti ki a legjobbnak ítélt előadásokat és művészi teljesítményeket.

A szövetség hétfőn ismertette a jelöltek listáját, amelyen két magyar színházi produkció is szerepel: a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház által bemutatott A mi kis városunk, valamint a kolozsvári magyar színház által színre vitt Nóra.

A székelyudvarhelyiek által bemutatott Thornton Wilder-drámát Vladimir Anton állította színpadra, míg Henrik Ibsen klasszikusát Nagy Botond rendezte.

A díjátadó gála színhelye, a craiovai Marin Sorescu Nemzeti Színház

Nagy Botond a legjobb rendezés kategóriában Eugen Jebeleanu és Alexandru Mazgareanu román rendezőkkel van versenyben az elismerésért. Emellett a Nóra díszleteit jegyző Carmencita Brojboiut és Rancz Andrást a legjobb díszlet kategóriában jelölték.

A mi kis városunk című produkciót a legjobb előadás kategóriában javasolták elismerésre a Razvan Mazilu rendezte Addams család és az Ada Milea által színpadra állított Chiritza koncertezik című előadásokkal együtt.

Jakab Tamás színművészt Debüt-díjra javasolták A mi kis városunkban George Gibbs alakításáért.

A román színházi szakma legrangosabb elismerésének számító UNITER-díjakat május 11-én egy gála keretében adják át a dél-romániai craiovai Marin Sorescu Nemzeti Színházban.

Forrás: MTI, Színház.org