Csütörtökönként egy-egy előadását közvetíti a Tomcsa Sándor Színház

2020 április 07. kedd, 11:22

A Tomcsa Sándor Színház áprilisban indítja el online előadássorozatát Tomcsa estek – csütörtök.8 címmel. Ebben a hónapban a teátrum négy alkalommal várja a képernyők elé a színházkedvelőket, április 9-től kezdődően minden csütörtökön egy-egy előadással. Minden előadás egyszeri alkalommal lesz megtekinthető a színház közösségi oldalán.


Április 9-én, csütörtökön este 8 órától Miro Gavran, horvát kortárs szerző Fagyi című darabját láthatják a színház Facebook-oldalán. A darab magyar nyelvű ősbemutatójára 2019. október 2-án került sor Barabás Árpád rendezésében a stúdiószínházban. A bemutatót követően a színház folyamatosan telt házzal játszotta az előadást, az április közepére betervezett előadásokra már februárban elkeltek a helyek, ezért a nézők kérésére első alkalommal ebben a hónapban ezt az előadást közvetíti az online térben a színház.

Fotó: Tomcsa Sándor Színház

A következő csütörtökön, április 16-án este 8 órától az ugyancsak nagy sikernek örvendő, de egy sérülés miatt keveset játszott előadásra kerül sor az Andrea Gavriliu rendezte a Terméketlen szépség című mozgásszínházi produkcióra.

Április 23-án, 20 órától a Tomcsa Sándor Színház népszerű, 2018-ban bemutatott, Nem lesz reggel, Fred! című előadása lesz látható Antal Csaba főszereplésével. A színház nemrég újította fel az előadást új szereposztásban, mivel a produkció egy nagyobb lélegzetű magyarországi turnén vett volna részt május elején, a darab szerzője, Moravecz Levente meghívására, melyre sajnos a jelen körülmények között nem kerülhet sor.

Fotó: Tomcsa Sándor Színház

A hónap utolsó előadására 30-án kerül sor, amellyel a színház a román nézőknek is kedveskedik, hiszen román felirattal lesz látható a Thornton Wilder: A mi kis városunk című előadása. A Vladimir Anton által rendezett produkciót a Legjobb előadás díjára jelölte a XXVIII. UNITER Gála zsűrije. Jakab Tamást, a Tomcsa Sándor Színház művészét a legjobb pályakezdő díjra jelölte a Román Színházi Szövetség az előadásban alakított George Gibbs szerepéért. Az előadást a Thália Színház nézőinek is ajánlja a színház, hiszen május elején, Budapesten játszotta volna a társulat.