Retromadár – Újabb előadását teszi elérhetővé a Tompa Miklós Társulat

2020 április 15. szerda, 8:11

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata régebbi előadásai mellett ezúttal egy műsoron lévő produkcióját is elérhetővé teszi meghatározott időre. Radu Afrim Retromadár blokknak csapódik, és forró aszfaltra zuhan rendezése április 20-án este 6 óra és éjfél közt lesz elérhető.

Fotó: Rab Zoltán

A rendező által írt szövegen alapuló előadás a 70-es évek világát nosztalgiával és iróniával idézi meg. A szocializmus zsúfolt tömbháznegyedeinek élete a kollektív és az egyéni emlékezet jelenbe nyúló része. A produkció úgy idézi meg ezt a világot, hogy közben a nézők személyes vagy családi legendáriumból ismert emlékeit is előhívja.

A Retromadár felvétele a társulat Facebook-oldalán, valamint YouTube-csatornáján 2020. április 20-án, hétfőn este 6 óra és éjfél közt lesz elérhető. A színház felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy az előadás 14 éven felülieknek ajánlott. A nagy érdeklődésre való tekintettel a közvetítés román felirattal lesz követhető. Az előadásról bővebben itt olvashat.

A Tompa Miklós Társulat archív előadásfelvételeit továbbra is a társulat YouTube-csatornáján követhetik, ahová naponta kerülnek fel új videók.