Tomcsa-estek májusban is!

2020 május 04. hétfő, 7:00

Minden héten csütörtök este 8 órától várja a képernyők elé a Tomcsa Sándor Színház a nézőket.

A Tomcsa-estek cím érdekessége, hogy Tomcsa Sándor – író, drámaíró, karikaturista – a színház névadója, szervezett időközönként Tomcsa-esteket Székelyudvarhelyen, amelyek egyszeriek voltak és megismételhetetlenek, mint a vetítések. Minden előadás – A dzsungel könyve kivételével – egyszeri alkalommal lesz megtekinthető a színház Facebook-oldalán a meghirdetett időpontban.

Oidipusz / Fotó: Balázs Attila

Május 7-én a 2014-ben bemutatott, az emberi lét problémáit feszegető Szophoklész-klasszikus, az Oidipusz lesz látható Sorin Militaru rendezésében. Május 14-én a családi látszatidillt leleplező Ibsen-dráma, a Nóra lesz látható Csurulya Csongor rendezésben, melyet 2011-ben mutatott be a társulat.

Május 21-én a Mihai Măniuţiu által a társulat számára írt és rendezett „metafizikai kabaré”, a Szebb az élet halál után tekinthető meg, melyben a hangsúly nem a halálra tevődik, hanem arra a fájdalmas varázslatra, mellyel az élet mindenikünkre hat. A bemutató 2014-ben tartották.

A dzsungel könye / Fotó: Balázs Attila

A 2009/2010-es évadban mutatta be a társulat Anca Bradu rendezésében Shakespeare Ahogy tetszik c. komédiáját, mely a mese erejével beszél a pörgés értelmetlenségéről a csend értékéről, a szerelemről és az életszeretetről, mely értékeket most talán fontosabbnak érzünk, mint eddig bármikor. Az előadást május 28-án tekintheti meg a nagyérdemű.

A gyerekeknek és a gyermeklelkű felnőtteknek kedveskedik a társulat a közelgő gyermeknap alkalmával május 30-án, szombaton A dzsungel könyvével. Az előadást a szatmárnémeti Brighella Társulat alapítója, Nagy Regina rendezte a 2013/2014 es évadban. A produkció pünkösd szombatján reggel 10–kor tekinthető meg a színház Facebook-oldalán.