Gál Tamás lesz a Komáromi Jókai Színház igazgatója

2020 május 12. kedd, 10:48

Nyitra megye önkormányzata hétfőn megválasztotta Gál Tamást a Komáromi Jókai Színház élére – számolt be a parameter.sk.

A Jászai Mari-díjas színészt, a Csavar Színház eddigi vezetőjét február végén két jelölt közül választotta ki az önkormányzat pályázati bizottsága, majd ez alapján Milan Belica, az önkormányzat elnöke javasolta kinevezését a színház élére – olvasható a parameter.sk beszámolójában.

Fotó: Cséfalvay Á. András, parameter.sk

A kinevezés már az önkormányzat március végére tervezett ülésén megtörténhetett volna, de az az ülés a járványhelyzet miatt elmaradt. Most a jelenlévő 48 képviselő közül 38 szavazott igennel, senki sem ellenezte, hat képviselő tartózkodott, négyen pedig nem szavaztak.

Az önkormányzat az előterjesztés alapján május 20-i határidővel 5 évre nevezi ki az új igazgatót. Az előző igazgatót még határozatlan időre nevezte ki az önkormányzat, Tóth Tibor 17 évig irányította az intézményt.

“Már holnap ülésezni fog a színház szakmai tanácsa. Ezzel megkezdődik a szakmai munka. Azt most még senki sem tudja, hogy a próbák mikor kezdődhetnek. Addig is folytatjuk az online-tevékenységet, de ennek részleteit is a művészeti tanáccsal akarom előbb megbeszélni” – nyilatkozta Gál Tamás.

Forrás: parameter.sk