Otthon-páholy – Gyermekszínházi előadásokat közvetít a nagyváradi színház

2020 május 18. hétfő, 12:48

Május 20-tól kezdődően a 2019/2020-as évad repertoárjához tartozó előadásokkal indul útjának az Otthon-páholy színházi közvetítéssorozat, amellyel egyrészt a nagyváradi és környéki bérletes közönséget, másrészt a nagylelkű színházbarát támogatókat kívánja megszólítani a Szigligeti Színház.

Fotó: Nagyváradi Szigligeti Színház

Az alkotói munka május 18-ai újraindulásával párhuzamosan a Szigligeti Színház két társulatának négy új előadását láthatja a közönség az eventim.ro platformon: a bérletes nézők bérletkártyáik segítségével léphetnek be az online felületre, az érdeklődő nézők pedig szimbolikus árú támogatói jegy vásárlásával juthatnak hozzá a közvetítés megtekintéséhez szükséges egyedi felhasználóhoz.

Az Otthon-páholy első szakaszában a gyermekszínházi előadásoké a főszerep, így május 20-23. között a Lilliput Társulat olyan előadásait tekintheti meg a közönség, mint a János vitéz, illetve a társulat fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából készített mesejáték, A csodálatos kalucsni. Mindkét előadás generációk kedvenceként került a jubileumi évad repertoárjára, ezért a szervezők rendhagyó irodalomórának és családi programnak egyaránt ajánlják az előadásokat.

Fotó: Nagyváradi Szigligeti Színház

A későbbiekben a Nagyvárad Táncegyüttes két folklórelőadását, az Amikor a pásztor és az Aranyos szegelet című stúdióelőadásokat, valamint a Bardo című mozgásszínházi előadást tekinthetik meg az érdeklődők.

Az Otthon-páholy vetítéseivel kapcsolatban a Szigligeti Színház széleskörű információs kampányt indított, amelynek keretében az érdeklődők bővebb információkat kaphatnak az előadásokról, a támogatói jegy vásárlásának módjáról, valamint a bérletérvényesítés hogyanjáról egyaránt. A tájékoztató anyagok a www.szigligeti.ro honlapon, a társulatok közösségimédia-felületein, valamint a sajtóban kerülnek közzétételre; a színház munkatársai pedig telefonon és e-mailben értesítik a bérletes nézőket a rendelkezésükre álló lehetőségekről.