Tévéjáték készül a Peer Gynt-ből Sopronban

2020 május 23. szombat, 11:40

Tévéjátékot forgatnak a Soproni Petőfi Színház és a felvidéki Csavar Színház koprodukciójából, a Peer Gynt drámai költeményből a nyári hónapokban.

Fotó: Pluzsik Tamás

A Henrik Ibsen művéből készült előadás meghívást kapott az augusztusi Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiváljának versenyprogramjába. A darab a leghűségesebb város teátrumában szeptember 24-én, 25-én és 26-án látható a február 13., 14., 15-i bérletes alkalmak pótlásaként.

A Petőfi Színház társulata júniusban kezdi el a csoportos próbákat az intézményben, s ezután indulhatnak a televíziós felvételek a nyári egyeztetések függvényében.

Fotó: Pluzsik Tamás

A darab címszereplője Gál Tamás, Aaseként Horváth Zsuzsa látható. A Gomböntőt Eperjes Károly játssza. Dovre apóként Kovács Frigyes lép színpadra. Solvejget Molnár Anikó alakítja. A Pap Boráros Imre.

A többi szerepben, sok figurát életre keltve Ács Tamás, Savanyu Gergely, Kiss Szilvia, Papp Attila, Farkas Tamás és Marosszéki Tamás látható. A mozgás Rovó Péter munkája. A három táncos: Gara Lídia, Szalai Dóra, Alekszej Batrakov.

Fotó: Pluzsik Tamás

A zene Varga Gábor nevéhez fűződik. A zenésztársak, Kónyai Flórián hegedűn, Sárközi Gábor nagybőgőn, Stöckert Ádám ütős hangszereken játszanak az előadásban. A díszlet- és jelmeztervező Gyarmathy Ágnes, a zenei vezető Oberfrank Péter. A dramaturg Katona Imre, a rendező Pataki András.

Alkotói nyilatkozatok, a szereplők gondolatai itt olvashatók.