Nyolc bemutatót tervez a Tomcsa Sándor Színház az új évadban

2020 augusztus 28. péntek, 7:18

A 2020/2021-es évadban nyolc bemutatót tervez a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, amely minden korosztályt szeretne megszólítani – közölte az erdélyi teátrum.

Az évadot Elise Wilk fiatal brassói szász származású drámaíró, újságíró egyik legtöbb nyelvre lefordított és legtöbbet játszott, a romániai tinédzserek problémáival foglalkozó műve, A zöld macska kocsmaszínházi, szabadtéri előadásával nyitják Tóth Árpád rendezésében.

Az elmúlt két évben egyre nagyobb hangsúlyt helyezett színház a kamaszoknak szóló előadásokra, programokra. A szinT elnevezésű színházi nevelési program kínálata az idén is bővül, szeptemberben mutatják be az első osztálytermi előadást, a Hullámot, amely a budapesti színházi neveléssel foglalkozó módszertani műhellyel kialakított együttműködés keretében jön létre Meszlényi Bodnár Zoltán rendezésében.

Fotó: Kovács Bea

Az idei évadtól Margó címet viselő interaktív műsorfüzetet is készítenek minden diákbérletes előadásról. Szándékuk az, hogy a honlapon elérhető Margó minden kiadványa gondolatébresztő, gazdag háttér-információkat tartalmazó, izgalmas és provokatív legyen.

Bemutatják Kiss Csaba erdélyi származású drámaíró, rendező kétszemélyes színészdarabját, az Esti próbát is. A két friss kortárs szöveget egy harmadik is követi: a Yoko Ogawa kortárs japán írónő novelláira épülő, Bosszú munkacímet viselő előadást Botos Bálint, fiatal rendező állítja színpadra.

A szilveszteri előadás Neil Simon Furcsa párja lesz a színházhoz másodszor visszatérő Lendvai Zoltán rendezésében. 2021 második nagyszínpadi előadása A Száll a kakukk fészkére című regény színpadi változata, amelyet Vladimir Anton állít színpadra.

A nagyszínpadi előadások sorát a Pintér Béla jegyezte Kaiser Tv, Ungarn című előadás zárja Anger Zsolt rendezésében. Ezt az előadást a járványügyi rendelkezések miatt ütemezték át az új évadra.

(MTI)