Abszint – Olt Tamás darabját mutatta be a Tompa Miklós Társulat

2020 szeptember 06. vasárnap, 7:50

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata újabb bemutatóval várta közönségét szeptember 4-én immár beltéren, a színház Kistermében.

Az Abszint című produkció szerzője és rendezője Olt Tamás, a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti igazgatója. Debreceni ősbemutatója óta a színmű nagy utat tett meg, több nyelvre is lefordították, nemzetközi fesztiválokon, felolvasószínházakban szerepelt, Marosvásárhelyen pedig a kaposvári Csiky Gergely Színházzal való koprodukcióként kerül bemutatásra.

Fotó: Bereczky Sándor

Az Abszint egyfelvonásos zenés etűdsor, modern misztériumjáték sanzonokkal, amely egy szakítástörténetből nőtte ki magát. A földi léten túljutott hőse – a Férfi – egy toronyház legfelső emeletéről készült levetni magát. Az indulás lendületére azonban tétova zuhanás következik: a toronyház bizonyos emeletpárkányaiba belecsimpaszkodik az emlékezet, s a kivilágított ablakokon át a zuhanó kontaktust teremt a bennlévőkkel, a benti önmagával: e közjáték-stációk érintésével pereg le a háztetőről az élete – írja a rendező.

Szereplők: Sebestyén Aba, Berekméri Katalin, László Csaba, Tollas Gábor. Díszlettervező: Pintér Réka; Jelmeztervező: Lakatos Márk; Koreográfus: Gulyás Anna; Jelmeztervező asszisztens: Moldován Orsolya; Zenei vezető: Apostolache Kiss Zénó; Rendező: Olt Tamás.

A 12 éven felülieknek ajánlott, román felirattal követhető előadás legközelebb szeptember 7-én és 9-én látható. A járványügyi szabályozások miatt a beltéri előadások is csak korlátozott számú férőhellyel és a járványügyi intézkedések szigorú betartásával jöhetnek létre.

Jegyek a Nemzeti Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 18 óra között, telefonszám: 0365 806 865) vásárolhatók, a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.