A szabadkai Népszínház magyar társulata a szokásosnál kevesebb előadással készül az idei évadra

2021 szeptember 16. csütörtök, 6:10

A szűkülő anyagi támogatás miatt a 2021/2022-es évadban a megszokottnál kevesebb előadással várja a közönséget a szabadkai Népszínház magyar társulata – közölte Körmöci Petronella, a társulat vezetője az MTI-vel.

Mint mondta, a bizonytalanság inkább az évad második felére vonatkozik, de akkor is igyekeznek majd mindent megtenni, hogy megvalósulhassanak a tervezett produkciók.

Fotó: Szabadkai Népszínház

Az évad szeptember 17-én Csehov A három nővér című darabjával kezdődik. Az előadást Sebestyén Aba rendezi, és szinte az egész társulat játszik benne. Körmöci Petronella örömének adott hangot, hogy az előadásban olyan jelmeztervező, zeneszerző és díszlettervező vesz részt, akivel korábban még nem dolgozott a színház.

Karácsony környékén két fiatal színész közreműködésével mutatják be Szilágyi Andor Az el nem küldött levelek című művét, amely egy sosem volt igaz szerelem pillanatait mutatja be zenés formában.

A jövő év első bemutatóját Fekete Ádám rendezi, aki kifejezetten a társulat számára ír kamaradarabot – mondta a társulatvezető, aki azonban részleteket nem árult el az előadásról.

Ezt követően Mirko Radonjic rendez egy török hódoltság alatt játszódó történelmi drámát. Az előadás központi figurája a hős lesz, vagyis azt a kérdést járja körül a mű, hogy évszázadokkal ezelőtt, illetve ma ki számít hősnek, mitől hősies valaki.

A költségek megosztása érdekében az évad végén a szerb társulattal közösen egy Shakespeare-darabot állítana színpadra a magyar társulat, ám mivel még bizonytalanok a források, így konkrét elképzelésekről nem nyilatkozott Körmöci Petronella.

(MTI)