Az öreg hölgy látogatása – Új bemutató a Szigligeti Társulatnál

2021 november 21. vasárnap, 4:44

November 17-én Friedrich Dürrenmatt klasszikusát, Az öreg hölgy látogatása című tragikus komédiát mutatta be a nagyváradi Szigligeti Társulat a Szigligeti Színház nagytermében. Az előadást Novák Eszter, a társulat művészeti vezetője rendezte, a főszerepekben pedig a társulat jubiláló színművészei, Fábián Enikő és ifj. Kovács Levente láthatók.

Dürrenmatt darabja egy szerelmi vérbosszú történetét meséli el. Claire Zachanassian, a multimilliárdos férfifaló hazatér csőd szélén álló szülővárosába. Látogatása reményt kelt a város polgáraiban, hiszen az asszonytól várják a segítséget. Claire pénzbeni segítséget ajánl a városlakóknak, amennyiben azok hajlandók megölni egykori szerelmét, Alfred Ill-t, aki miatt a nőt évtizedekkel korábban igazságtalanul ítélték el és száműzték.

Fotó: Szigligeti Társulat

Az előadásban a magyar színházművészet olyan kiválóságai dolgoznak, mint a Jászai-díjas Zeke Edit díszlettervező, a többszörösen díjazott Cs. Kiss Zsuzsanna jelmeztervező, Kárpáti Péter József Attila-díjas dramaturg, illetve Selmeczi György Kossuth-díjas zeneszerző. A produkció címszerepét Fábián Enikő játssza, aki idén ünnepli pályakezdésének negyvenedik évfordulóját; partnerét, Alfred Ill-t pedig ifj. Kovács Levente formálja meg, aki harminc éve tagja a Szigligeti Társulatnak.

Jegyek kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztáraiban, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon. A bemutatót követően a nézők még két alkalommal tekinthetik meg az előadást, november 21-én, 19 órától a Halasi-bérletek, november 28-án, 17 órától pedig a Papp Magda-bérletek érvényesíthetők.

A Szigligeti Színház előadásaira a jelenleg is érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a 12 év alatti személyek korlátozások nélkül, a 12 év feletti személyek csak érvényes, a teljes oltottságot, avagy a betegséből való felgyógyulást bizonyító EU-s COVID-igazolvánnyal léphetnek be. Az előadások időtartama alatt a maszk viselése és a távolságtartás kötelező.