Káosz – Kortárs finn dráma a Figura műsorán

2021 december 29. szerda, 4:07

Mika Myllyaho Káosz című művét vitte színpadra egy majdnem csupa nőkből álló alkotócsapat Gyergyószentmiklóson. Deli Szófia rendezésében december 22-én került bemutatásra a harmincas éveiben járó trióról szóló történet.

Fotó: Kozma Péter

A Figura Stúdió Színház ajánlója:

Mika Myllyaho kortárs finn drámaíró, színész, 2010 óta a Finn Nemzeti Színház igazgatója. 2008-ban megjelent második drámája, a Káosz három harmincas éveiben járó nő életét mutatja be. Eni, Juli és Andi története a társadalom elvárásainak csapdájába esett női sorsok sötét komédiája, amelyben a látszólag átlagos nők látszólag átlagos élete hirtelen hajmeresztő szélsőségekbe csap át.

Amikor a világ gondjai túlzottan rájuk nehezednek, leülnek egy-egy csésze kávé mellé, és megpróbálnak rájönni, hogy mi az oka és következménye kríziseiknek. Amint a három grácia megpróbál saját komfortzónáján kívül kerülni, a laza, kávézóban eltöltött délutánokból verekedés, sírrongálás és rendőrségi ügy is kerekedik.

Fotó: Kozma Péter

A Káosz valódi káoszba torkollik, és sikeresen mossa el a határokat a sajnálat és a humor, az együttérzés és a megvetés, a tragédia és a felhőtlen nevetés között. Myllyaho drámája három olyan nőről szól, akikről csak reméljük, hogy a valóságban nem léteznek, de ha mégis, akkor kész a káosz!

Az előadás szereplői: Bartha Boróka, Szilágyi Míra és Vajda Gyöngyvér. Az alkotócsapat további tagjai: B. Markó Orsolya dramaturg; Huszár Kató díszlettervező, Sikó Doró jelmeztervező, valamint Kolozsi Borsos Gábor és Sosovicza Anna zeneszerzők.

Fotó: Kozma Péter

A téli ünnepek közötti időszakra előadás-sorozatot tervez a gyergyószentmiklósi társulat, december 27-én látható ismét a Káosz, december 28-án a nemrég bemutatott Hol vagy, te paszományos? (r.: Csuja László), illetve december 30-án a Szeretők, amit Visky Andrej adaptált színpadra.

Az eseményre kizárólag QR-kóddal ellátott oltásigazolással, a fertőzésen való átesést igazoló dokumentummal, 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszteredménnyel vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyorstesztet bizonyító dokumentummal rendelkező személyeket áll módunkban beengedni.

Fotó: Kozma Péter

Jegyek válthatók előadás előtt egy órával a Figura Stúdió Színház előterében található jegypénztárban vagy online a www.figura.biletmaster.ro oldalon. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.