Tüntetők ostroma miatt kellett távoznia a színházból a francia elnöknek

Sietősen távoznia kellett Emmanuel Macron francia elnöknek péntek este Párizsban egy színházi előadásról, miután tüntetők megpróbáltak behatolni a színházba – írta internetes felületén a Le Figaro című napilap.

Hamupipőke – Szeptemberben érkezik az új Webber-musical

A klasszikus Hamupipőke-meséből írt musicalt Andrew Lloyd Webber. A darab 2020 szeptemberében, a londoni Gillian Lynne Theatreben debütál.

Európai turnéra indul a Recirquel – Idén 130 alkalommal mutatják be a My Land-et

Svájcban, Franciaországban és Olaszországban is fellép a január 13-án induló és február közepéig tartó nagyszabású turnéja alatt a Recirquel. A társulat a következő hetekben 12 városban összesen 20 alkalommal mutatja be a Párizs Éjjelt, valamint nagysikerű ’cirque danse’ produkcióját, a My Land-et.

Őrizetbe vették a klímaválság miatt tüntető Joaquin Phoenixet és Martin Sheent

Világsztárokat vett őrizetbe pénteken a rendőrség Washingtonban, az amerikai törvényhozás épülete, a Capitolium lépcsőjén.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek plágium miatt egy szlovén drámaírót

A szlovén bíróság egy év három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Boris Kobal szlovén írót és színészt, mert lefordított egy olasz komédiát szlovénra, és azt sajátjaként adta el a színháznak.

Ünnepélyesen megnyitották a felújított prágai Állami Operát

A vasárnapi gálakoncerten, amely Alice Nellis rendezésében megismertette a nézőkkel az épületben működő társulatok történetét, Andrej Babis cseh kormányfő meghívására Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. Jelen voltak más külföldi politikusok és a prágai diplomáciai képviseltek vezetői is.

Judi Dench és Kenneth Brannagh Téli regéje újra látható az Urániában

December 10-én és január 2-án vetítik a kitűnő Shakespeare-interpretációi és drámai szerepei kapcsán világszerte elismert Kenneth Branagh, Emmy-díjas és Európai filmdíjas színész-rendező önálló színtársulatának Téli rege produkcióját, amelyet a londoni Garrick Színházban rögzítettek.

Kutatások szerint a művészet meghosszabítja az életet

A University College London kutatói szerint azok, akik gyakrabban foglalkoznak művészetekkel, hosszabb életet élnek majd – számolt be a roadster.hu.

Menesztették a bécsi opera balettiskolájának igazgatóját és művészeti vezetőjét

Az intézményben zajló visszaélések kivizsgálását végző testület bejelentette, hogy súlyos hiányosságokat és a diákok jólétére fenyegető gyakorlatokra derített fényt.

Bécsi karácsony a Sopron Balettel

Magyarországról elsőként a Sopron Balett kapott meghívást a hagyományos bécsi nemzetközi jótékonysági karácsonyi ünnepségre a Hofburgba. A társadalmilag, szociálisan hátrányos helyzetű, speciális törődést igénylő gyermekeknek rendezett nagyszabású jubileumi eseményen a leghűségesebb város táncosai palotással örvendeztették meg a mintegy ezer meghívottat.

Megújult a prágai operaház

Megújult és korszerű műszaki berendezéseket kapott a prágai cseh Állami Opera. A 2017 tavaszán elkezdődött felújítási és korszerűsítési munkák költségét eredetileg mintegy 900 millió koronára (11,34 milliárd forint) tervezték, de végül is a költségek 1,35 milliárd koronát tettek ki (17 milliárd forint).

A Hodworks előadása is bekerült a Tanzplattform 2020-as programjába

A Hodworks és az Unusual Symptoms közös előadása, a Coexist is bekerült a Tanzplattform Deutschland 2020 hivatalos programjába.

Gáspár Ildikó Göteborgban rendezett

December 6-án mutatta be Gáspár Ildikó rendezésében a göteborgi Stadtstheater Lukas Bärfuss Georg Büchner-díjas kortárs svájci szerző Vem är Schmitz? (Frau Schmitz) című darabját.

Nyílt levelet írt az UNITER a magyar színháztörvény miatt

“Aggódva tekintünk arra a helyzetre, amelyben a szomszéd ország kulturális élete van” – írja nyílt levelében a Román Színházi Szövetség (UNITER).

Meghalt Anna Karina, a francia új hullám színésznője

79 éves korában meghalt Anna Karina, a francia új hullám színésznője, Jean-Luc Godard filmrendező első felesége. A dán származású, Hanna Karin Blarke Bayer néven született színésznő rákban szenvedett.