Az összes jegy elkelt Gemma Arterton Johannájára

2016 november 22. kedd, 13:25

December 9-én mutatják be a londoni West End Donmar Warehouse színházában a G. B. Shaw Nobel-díjas ír szerző művéből készülő Szent Johanna című előadást, amelyben Gemma Arterton brit színésznő alakítja a címszerepet. joan

Shaw drámája a nyugati kultúrában a mai napig meghatározó – igaz ügyekért harcolókat, elnyomottakat, ellenállókat szimbolizáló – Jeanne d´Arc történetét dolgozza fel. Az alkotó művének középpontjában egy egyszerű parasztlány áll, akit az Úr hátborzongató víziókkal terhel, azt kérve, hogy vezesse a francia sereget a megszálló angolok ellen a Loire folyó völgyében található Orléansban.

A londoni előadás főszereplője Gemma Arterton nagy tapasztalattal bír erős, független nők eljátszásában. A közelmúltban ért véget a Nell Gwynn című zenés komédia a londoni Apollo Színházban, amelyben II. Károly angol király prostituáltból lett szeretőjét, az egyik legkorábbi brit színésznőt alakította. Előző színpadi munkája, az Adelphi Színházban bemutatott Harc az egyenjogúságért! (Made in Dagenham) volt.

A harmincéves Artertont mindkét alakításért jelölték a legrangosabb szigetországbeli színházi kitüntetésre, a Lawrence Olivier-díjra, Nell Gwynn megformálásáért pedig júniusban megkapta a Glamour női magazin Women of the Year Awards elnevezésű elismerését a legjobb színpadi színésznő kategóriában.

A Szent Johannát február 18-ig nyolcvanegy alkalommal játsszák, csütörtökönként és szombatonként délután és este is. Mivel az előadásra már november elején elkelt az összes jegy, február 16-tól a szigetországbeli mozik is vetítik a darabot.

Forrás: Színház.org, Népszava, www.bbc.co.uk