Rasszista inzultusok miatt távozik egy német színház öt munkatársa

2016 december 28. szerda, 15:54

Több színész, illetve énekes is távozik a németországi Gera város színházától a hétköznapokban tapasztalt rasszista, idegengyűlölő támadások miatt.

Kay Kuntze, a Gera-Althenburg Theater igazgatója szerdán megerősítette az értesülést, miszerint a színház négy színésze, illetve énekese úgy döntött, hogy az évad lezárultával nem újítja meg szerződését a színháznál, mivel az utcán vagy közlekedési eszközökön újra és újra sértő megjegyzéseket tesznek rájuk bőrszínűk miatt vagy azért, mert nem németül beszélnek. A művészek szerint a verbális támadások elérték a tűréshatárt.

Többször is sértegették például a színház egy Németországban született, ázsiai gyökerű munkatársát. Az igazgató arra kérte az érintetteket, hogy tegyenek rendőrségi feljelentést, de ők nem akarják, hogy áldozatként bélyegezzék meg őket.

A megdöbbenését és aggodalmát hangoztató igazgató szerint ez az első eset, hogy valaki rasszista támadások miatt távozik a színháztól, amelynek 300 munkatársa közül minden hatodik külföldi, a balett-társulatban például csak egyetlen német van.

Forrás: MTI, hvg.hu