Amerikai turnéra indul a Titkainkkal Pintér Béla és Társulata

2017 január 02. hétfő, 14:43

2017 januárjában az Egyesült Államokba utazik a Titkaink, ahol Hanoverben, Bostonban és New Yorkban is bemutatkozik Pintér Béla és Társulata.
A Parasztopera 2009-es New York-i vendégjátékát követően a társulat most újra átrepüli az óceánt, így a Színikritikusok által a 2013/2014-es évadban A legjobb új magyar drámának és A legjobb előadásnak is megválasztott Titkaink összesen tizenkét alkalommal kerülhet színre az Egyesült Államok keleti partján.

2013. szeptember 23-án, Magyarországon, a Szkéné Színházban volt az előadás bemutatója, mely a 2015/2016-os évadtól a Trafóban látható. Az előadás a bemutatót követő évben rangos külföldi szemlékre kapott meghívást, 2014-ben szerepelt többek között a berlini HAU, a bécsi Wiener Festwochen, a temesvári TESZT, s a bázeli, maribori, wiesbadeni színházi fesztiválok programjában is. 2016-ban Zágrábban a 40. Fadil Hadži Days of Satire Fesztiválon megkapta A legjobb színházi előadásnak, és A legjobb színpadi szövegnek járó díjat, Stefanovics Angéla pedig elnyerte A legjobb színésznek járó díjat.

Január 13-án és 14-én Hanoverben (New Hampshire) a Moore Theaterben, január 19-22 között Bostonban (Massaschusetts) a Paramount Main Stage-en, míg január 25-étől 5 napon át New Yorkban (New York) a Baryshnikov Arts Center / Jerome Robbins Theaterben kerül színre az előadás.

A turné kísérőprogramjaként Pintér Béla egyetemi órák vendége lesz, és kerekasztal-beszélgetéseken vesz részt, ahol neves amerikai egyetemi oktatók és színházi kritikusok kérdezik.

A három amerikai helyszínre a jegyvásárlás az alábbi felületeken lehetséges Hanover, Boston, New York.

Forrás: Színház.org, Pintér Béla és Társulata