Rekordbevételt hozott az év utolsó hétvégéje a Broadwayn

2017 január 05. csütörtök, 17:30

Rekordokat döntöttek a Broadway előadásai az év utolsó hetében, sok produkciónak ez volt a legkiemelkedőbb hete jegyeladások tekintetében.
A Broadwayn futó 33 előadás mindegyike esetében volt indokuk pezsgőt bontani vasárnap az alkotóknak. Az előadások utolsó heti összbevétele meghaladta a 49 millió 530 ezer dollárt (14,6 milliárd forintot), ami az előző heti bevételnél 19 millió dollárral több volt, az előző év azonos időszakának jegybevételét pedig több mint hatmillió dollárral haladta meg.

A Jersey Boys című produkcióból kilenc előadás ment le 2016 utolsó hetében, a színdarabra 1 millió 778 ezer dollárért fogytak a jegyek. A Chicago kilenc előadása 1 millió 248 ezer dollárt hozott, ami a musical húszéves történetében a legnagyobb heti bevétel volt.

A 19. évébe lépett Az oroszlánkirály előadásaira több mint hárommillió dollárt (890 millió forintot) adtak ki a nézők, amivel a musical ugyancsak rekordhetet zárhatott.

A Something Rotten!, a Paramour, a Matilda, az A Bronx Tale és a Waitress szintén jóval egymillió dollár fölötti jegybevétellel zárta az évet, mindegyik produkciónak ez volt eddig a legnagyobb bevételű hete.
A 33 előadásból 24-re váltott egymillió dollár fölötti összegben jegyet a közönség, hárommillió fölötti heti bevételt Az oroszlánkirályon kívül a Hamilton és a Wicked ért el.

Az év utolsó hetén 96 százalékos volt a Broadway előadásainak látogatottsága, majdnem 378 ezer néző töltötte meg a széksorokat.

Forrás: MTI