Orlando – Szikora János operarendezése a Dubrovniki Nyári Játékokon

2017 április 21. péntek, 11:12

Szikora János rendezése, Georg Friedrich Händel Orlando című operája is szerepel a 68. Dubrovniki Nyári Játékok programján.
Az 1732-ben komponált olasz nyelvű, háromfelvonásos Orlando címszerepét a brit Owen Willetts énekli, a többi szerepet horvát művészek alakítják. Szikora János rendezését három alkalommal, július 28-án, 29-én és 30-án láthatja a dubrovniki közönség.

Szikora János

Szikora János

Július elején komolyzenei koncertek lesznek a dubrovniki szimfonikusok előadásában, hazai és külföldi vendégszólisták és zenekarok közreműködésével. Fellép többek között Richard Rosenberg amerikai karmester, Hakan Sensoy török hegedűvirtuóz, Dmitrij Siskin orosz zongoraművész, az Umberto Giordano Ansamble, Monika Leskovar horvát csellóművész, Petrit Ceku koszovói gitárművész, Aleksandar Milosev horvát hegedűművész, továbbá Lovro Pogorelic horvát zongoraművész és a horvát közszolgálati televízió és rádió (HRT) filharmonikusai.

Színházi és más bemutatókat július végén és augusztusban tartanak. A rendezvény drámai részében egyebek között a tavalyi nagy érdeklődés miatt ismét William Shakespeare Othello, újként pedig Miroslav Krleza A Glembay ház című darabját nézhetik meg az érdeklődök. Két balett előadás is szerepe a repertoárban: A hattyúk tava és A madarak. A rendezvényt kísérő programok között könyvbemutatók, filmvetítések és kiállítások is szerepelnek.

Dubrovnik

Dubrovnik

A Dubrovniki Nyári Játékok a legrégebbi és legtekintélyesebb horvátországi fesztivál, amelyet 1956 óta rendeznek meg. A dél-adriai városban számos helyszínen, több száz művésszel, negyvenhét napon keresztül láthat zenei, színházi, balett, opera és néptánc produkciókat a nagyközönség. A rendezvénysorozat július 10-én veszi kezdetét és augusztus 25-ig tart.

Forrás: MTI, Színház.org

 
 

Kapcsolódó anyagok