Bombariasztás miatt evakuálták a londoni Old Vic színházat

2017 május 28. vasárnap, 8:41

A rendőrség evakuálta és kordonnal kerítette körbe a londoni Old Vic színházat, valamint a környező pubokat és éttermeket.

Kordonokkal kerítették körbe, és kiürítették a londoni Old Vic színházat, a környező éttermeket és pubokat is evakuálták. A legfrissebb jelentés szerint a rendőrség a jelenlévőkkel azt közölte, aggodalomra adhat okot, hogy valamit találtak az épületben – írja az MTI.

Old Vic Theater / Fotó: Alex Segre

Old Vic Theater / Fotó: Alex Segre

A Metropolitan Rendőrség közleményében azt írja: telefonos bejelentést kaptak, amelyben a színházban való biztonsági riasztásról értesítették őket.

Az Independent szerint több száz, más források szerint több mint ezer embert, köztük színészeket is evakuáltak a színház épületéből; a teátrumban éppen a Woyzecket játszották, mikor a rendőrség biztonsági fenyegetést kapott. A rendőrség megerősítette: az előadás közben a közönséget felszólították, hagyja el a színházat.

A nézők, illetve az épületen kívül tartózkodók is fotókat készítettek az épületet elhagyó tömegről, amelyet a közösségi médiában posztolnak.

A közönséget és a színészeket – köztük a Star Warsból is ismert John Boyegát – állítólag a közelben lévő Birodalmi Hadi Múzeum kertjébe irányították, közben zajlik a színház átkutatása.