Cannesban mutatkozott be a 25 Dollár – Főszerepben Adorjáni Bálint és Csősz Boglárka

2017 május 28. vasárnap, 8:05

A 70. cannes-i filmfesztiválon debütált a szakma előtt a 25 DOLLÁR című rövidfilm, amely a világon elsőként mutatja be a Paramount filmstúdió alapítóját, a magyar származású Adolph Zukort, „Hollywood atyját”.

A legnevesebb nemzetközi filmes seregszemlén az alkotást Csősz Boglárka színművész-producer képviselte.

A 25 DOLLÁR – Jimy J. Hollywood rendező, Csősz Boglárka színművész-producer, Mayer Zoltán többszörös Aranyszem-díjas operatőr és Borbás Edina forgatókönyvíró alkotása a 70. cannes-i filmfesztiválon debütált a szakma előtt, az úgynevezett „Short Film Corner” szekcióban.

A 25 DOLLÁR producere, a filmben színészi szerepet is vállaló Csősz Boglárka elmondta: „ A 70. cannes-i filmfesztiválon a szakmai szekcióban nagy sikert aratott a filmünk. Tetszett a premieren résztvevő kritikusoknak, hogy a 25 DOLLÁR romantikus képi világa mögött meghúzódó drámának több rétegét is érzékeltette a rendező, Jimy J. Hollywood. A rövidfilmmel egy legenda születésének jubileumát is szerettük volna előkészíteni, ugyanis jövőre lesz 130 esztendeje, hogy Adolph Zukor, a filmipar megálmodója, a Borsod megyei Ricséről 1888-ban kivándorolt Amerikába. Megtisztelő, hogy a mi csapatunk a világon elsőként készített filmet az egyik legnagyobb filmvállalat, az idén 105 éves Paramount Pictures magyar származású alapítójáról, Adolph Zukorról. Még a szakmában is kevesen tudják, hogy neki köszönhetjük Hollywood jól működő gépezetét és a sztárság intézményét. Úgy gondolom, hogy a „Short Film Corner” szekcióban való debütálásunk jól sikerült és a következő hónapokban büszkén mutatjuk majd be rövidfilmünket a nemzetközi fesztiválokon, köztük Amerikában a Palm Spring-i filmes seregszemlén, Japánban a tokyoi ShortShort fesztiválon és Kanadában a Calgary filmfesztiválon is. A magyarországi premierre ősszel kerülhet sor.”

Csősz Boglárka hozzátette. a film egy sikertörténet szimbóluma, hiszen egy árva fiú a kabátjába varrt teljes vagyonával, 25 dollárral Amerikába érkezve keltette életre az egész estés film intézményét. Adolf Zukor története a szomszédján keresztül elevenedik meg, a döntések, a konfliktusok vagy éppen a siker pillanatai mindvégig a filmben szereplő szoba falán túl zajlanak.