Hungary Live Festival New York-ban! – Közösségi finanszírozás kampányt indított a K2 Színház

2017 június 04. vasárnap, 7:02

Közösségi finanszírozás kampányt indított a K2 Színház, hogy valóban megvalósulhasson dédelgetett álmuk, a Hungary Live Festival New York-ban.

“Köszönjük, ha hozzájárultok a projekthez, ha megosztjátok a lehetőséget, ha felhívjátok mások figyelmét is! És nem utolsó sorban hatalmas köszönet az első két támogatónknak: Zamdmer Verának és Takács Zalánnak” – fogalmaztak az alkotók.

Akinek lehetősége van, segítsen abban, hogy new yorki magyarok is láthassák a k2 Színház Holdkő, az Örkény István Színház Emlékezés a régi szép időkre című előadását, a Mohácsi János rendezte A dohány utcai seriff-et és ráadásként egy Szakértők zenekar (népszámosak, helyi vállalkozás avagy ki vagyok én?) koncertet is!

A következő link megosztása is segítség:

https://www.indiegogo.com/projects/hungary-live-festival-in-new-york-music#/

Holdkő

Holdkő

A produkciókról:

A K2 Színház – Holdkő című előadását olyan magyarok személyes történetei ihlették, akik az 1956-os forradalom után Amerikába emigráltak. A FÜGE és a Kaposvári Egyetem közös, A Dohány utcai seriff című előadása a második világháború idején deportált zsidók visszaemlékezéseinek alapján íródott. Az Örkény Színház, Emlékezés a régi szép időkre előadása Eörsi István azonos című regényének színpadra adaptált változata, ami nem csupán a börtönben töltött éveket mutatja be keserű iróniával, de szigorúan bírálja a konszolidációt, és a kollektív felejtést a Kádár-korszakban.

A tervezett fesztiválról:

A Fesztivál létrehozásának ötlete a K2 Színház társulatában fogalmazódott meg. Az alkotóközösség 2016 szeptemberében utazott New Yorkba, hogy a készülő – Holdkő című – előadásukhoz anyagot gyűjtsenek a kint élő 1956-ban emigrált magyarok személyes beszámolói alapján. Az előadás bemutatásra kerül a Fesztiválon, ahol az interjúalanyok saját történeteiket láthatják majd viszont a színpadon. Az előadás különlegessége, hogy képes személyessé és jelenidejűvé tenni ezt a történelmi eseményt azok számára is, akik ma már csak könyvekből ismerhetik meg a magyar és amerikai történelemnek ezt a közös szeletét. Így lesz a történetek felhasználása, bemutatása különösen emberközeli és minden korosztály számára átérezhető és befogadható.

Holdkő

A legfájdalmasabb magyar vonatkozású történelmi témák: a holokauszt és az 1956-os forradalom. A művészeteken keresztül azonban képesek vagyunk ezekről a nehezen megközelíthető témákról igaz és befogadható módon beszélni. A színház segítségünkre van abban, hogy párbeszédet kezdeményezzünk ezekről a sokak által eltemetett eseményekről.

Itt támogathatjuk a fesztivált.