Női szereplőkkel készült Shakespeare trilógia – Az angol mozikban a filmváltozat

2017 június 05. hétfő, 8:00

A Donmar Warehouse Theater kizárólag női szereplőkkel készült Shakespeare trilógiájából készít filmet Phyllida Lloyd rendező.

A Julius Caesar, a IV. Henrik és A vihar egyaránt Harriet Walter főszereplésével kerül a mozikba az Egyesült Királyságban.

Elsőként a Julius Caesar-t mutatják be júniusban, az Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon, és július 12-én kerül sor az országos premierre. Ezt az alkotást az EIFF két kategóriában is jelölte, így pályázhat a legjobb brit játékfilm és a legjobb alakítás díjára Walter játékáért.

Julius Caesar

A trilógia mindhárom alkotása egy női börtönben játszódik: a színészek olyan fogvatartottak szerepét öltik magukra, akik egy drámacsoport keretében mutatják be a Shakespeare műveket.

A Shakespeare-trilógia színésznői

Phyllida Lloyd ennek kapcsán úgy nyilatkozott: “Küldetésünknek tartjuk képviselni azokat, akik úgy érzik, a részvételüknek nincs jelentősége a kultúránkban. A filmes változat az ő dühüket és szenvedélyüket próbálja megragadni, és olyan helyre kalauzolja a nézőt, ahova egy színházi előadás általában nem juthat el. ”

IV. Henrik

Walter hozzátette: “Ez a kizárólag nőket felvonultató, etnikailag sokszínű szereposztás felveti a kérdést: miért nem engedik, hogy ezek az emberek reprezentálják nemzeti drámairodalmunkat? Reméljük, hogy mind a drámában, mind a közéletben tudunk tenni a nemi egyenlőtlenségek orvosolásáért azzal, hogy Shakespeare tükrét a mai világ felé fordítjuk. ”

Forrás: The Stage