Fara in Sabinában a Vidnyánszky-osztály és a Psyché

2017 június 30. péntek, 10:36

Tegnap Fara in Sabinában mutatkozott be a Psyché, a próbáról Rideg Zsófia dramaturg írt képes beszámolót.

Éppen zajlik az esti Psyché előadás próbája Fara in Sabina kolostor előtti parkjában. (Drukkoljatok, hogy ne legyen eső!) Küldök néhány fotót a beépítésről, amin a kaposvári Vidnyánszky-osztály – immár friss diplomás – színészei munka közben láthatóak.

Párhuzamosan a F.L.I.P.T. fesztivál olasz, iráni, brazil, spanyol, argentin, japán, amerikai résztvevői próbálnak Pino di Buduo rendezővel a közös Shakespeare előadásra, amelyre július 10-én a fesztivál záró napján kerül sor Fara in Sabina főterén. Ebben az előadásban Gulyás Zsófi magyar színésznő Opheliát alakítja. Már több, mint kilenc éve tagja a társulatnak, lót-fut, szervez, próbál, hol technikus, hol színész, hol háziasszony. Együtt lélekzik az olasz társulattal, amellyel már a félvilágot bejárta.

Ma estére Julia Varley és Eugenio Barba is visszajönnek megnézni a Psychét, amit olasz és angol felirattal láthatnak majd az érdeklődők (csak ne mossa el az eső!!!). Barba minden évben tart itt mesterkurzust, ahogyan az általa az ISTA-n (Nemzetközi Színházantropológiai Iskola) foglalkoztatott indiai Parvathy Baul, baliszigeti I Wayan Bawa is, akiket ősszel láthattak a Nemzetiben a TREE (FA) c. produkcióban. Az elmúlt napokban Claudio di Maglio, a Comedia dell Arte jeles képviselője tartott remek kurzust. Tegnap az ő előadását láthattuk, a Potlach alapító tagjával,Nathalie Mentével. Érkezésünk napján a japán Keiin Yoshimura tartott egy lenyűgöző előadást a hagyományos kamigata-mai műfajában. Szóval nem unatkoztunk itt e csodálatos olasz falucskában. Hamarosan érkeznek a próbafotók is!

Fotó: Gulyás Márton

Forrás: Nemzeti Színház Facebook