Sivatagi vízi színház épült Dubajban

2017 augusztus 31. csütörtök, 17:26

Augusztus 31-én nyílik az 1300 férőhelyes La Perle vízi színház, amely hetente ötször, napi két előadással várja látogatóit egész évben.

La Perle vízi színház

La Perle vízi színház

Az Al Habtoor régióban található színház pódiumának közepére egy medencét építettek, amelyet 2,7 millió liter vízzel, vagyis nagyjából egy olimpiai medence háromszoros vízmennyiségével töltöttek meg. Persze a hangtechnika a vízben és a víz felett is működik, a fellépő művészek és a technikusok egymást és a zenét a víz alatt is hallhatják. A 360 fokban hallható muzsikát összesen 135 hangszóró biztosítja.

Az előadók 25 méteres magasságból ugranak le a medencébe, és már a levegőben különböző produkciókat mutatnak be. Biztonságuk érdekében az előadás teljes ideje alatt búvárok figyelik a vízbe érkezést. A medencét úgy tervezték, hogy vizét ne kelljen leereszteni, tisztítását egy önműködő rendszer végzi a nap 24 órában, a hét minden napján. A showban egy hat méter magas, marionett figurára hasonlító báb is szerepel, amelyet összesen hét előadóművész mozgat a földön állva és a magasból lógva.

Forrás: travelo.hu