Megöltem az anyámat – Gleason-Nagy Natália rendezése a Spooky Action Színházban

2017 szeptember 21. csütörtök, 11:18

Szeptember 16-án mutatták be Washingtonban Visky András Megöltem az anyámat című drámáját. A darabot Gleason-Nagy Natália rendezte amerikai és nemzetközi színészekkel. A produkciónak a Spooky Action Színház adott otthont, a főszerepet Erica Chamblee alakítja.

Chamblee így nyilatkozott: “Bernadett egy olyan kaliberű szerep, ami egy színésznőnek egyszer adatik meg a pályáján, különösen egy fekete színésznőnek.”

Chicago és New York után Washington DC-ben is bemutatásra került a darab, mely egy erdélyi árva cigánylány életről szól, valóságos történeten alapul. Az eredetileg két hangra íródott 17 jelenetből komponált dokudrámát 7 színész kelti életre az amerikai közönség számára. Hangsúlyosak a zenei és a mozgásszínházi elemek is. A darabról így nyilatkozott a drámaíró, aki szeptember 22-30. között csatlakozott a társulathoz és minden előadás után beszélget majd a nézőkkel:”Mindenütt botrányt vált ki a darabom címe, holott a megbocsátás és az elfogadás útját nyitja meg. Ehhez azonban az előadásnak kell eljuttatnia a nézőt, a szó ehhez túl kevés.”

A rendező/producer Gleason-Nagy Natália másodszorra rendezi az előadást; 2014-ben a darab londoni premierje is az ő nevéhez fűződik. Azt reméli, hogy ezt a bemutatót követően minden évben színre visz majd egy kortárs magyar drámát.

A díszlet és a kosztüm Magyony Zsuzsanna munkája:“Nagyon boldog voltam amikor Natália felkért erre a darabra. A díszlet egy mozgatható, változtatható, hordható lepel, amelynek különböző darabjai úgy rakódnak egymásra, mint az ember személyiségének rétegei. Változatosak, töredezettek, átalakulnak, összekapcsolódnak. A színészek játékát kiegészíti, meghosszabbítja. Neutrális színeket használtam, ami még jobban hangsúlyozza a belső jellegét.”

Az előadással párhuzamosan Visky András “Barack Dramaturgy” angol nyelvű dráma antológiájanak is bemutatója lesz a Kongresszusi Központban szeptember 26-án délután 3 órakor. Erről az eseményről felvétel is készül, melyet az otthoni közönség online is megtekinthető.

További információ: www.nataliagleason.com