New Yorkban vendégszerepel Skovrán Tünde és Ubrankovics Júlia

2017 október 23. hétfő, 15:30

A New York-i 59E59 Theatersben mutatják be novemberben a Tompa Gábor rendezte Toys: a Dark Fairy Tale című előadást.

Skovrán Tünde, Ubrankovics Júlia / Toys / Fotó: Lindsey Mejia

Skovrán Tünde, Ubrankovics Júlia / Toys / Fotó: Lindsey Mejia

Shari háború sújtotta országban született, magányosan nőtt fel és tanult meg gondoskodni magáról; Clara New Yorkban nőtt fel, és látszólag mindenből a legjobbat kapta. Az előadásban e két teljesen különböző életet élő szereplő indul szürreális utazásra, melynek végén robbanásszerűen egymásra találnak, közös titkot fedezve fel múltjukból.

A 2016-ban az Interferenciák fesztiválon is vendégszerepelt előadás november 8–26. között lesz látható az Off-Broadway, valamint Off-off Broadway előadásokat is műsorára tűző színházi komplexumban. A Toys: a Dark Fairy Tale Saviana Stănescu kortárs román drámaíró műve, melyet Skovrán Tünde és Ubrankovics Júlia előadásában láthat a New York-i közönség.

Az előadást Tompa Gábor rendezésében a Los Angeles-i Just Toys Productions állította színre, a társulatot Skovrán Tünde és Ubrankovics Júlia alapította. “Az volt a célunk, hogy olyan darabot csináljunk, amely nagyon erősen rólunk szól. A román származású Saviana Stanescu drámájának sokrétűsége nagyon vonzott minket az első pillanattól kezdve. Nem kell külön hangsúlyozni, hogy az identitáskeresés, a migránskérdés mennyire érdekes lehet manapság egy érvényes előadásban. 2015 novemberében volt a premier. A bemutató alatt történt a sajnálatos párizsi merénylet, amely még erősebbé tette a produkció kapcsolódását a jelenünkhöz. Tompa Gábor erős belső szerkezetre, és kifejező metaforavilágra törekedett, amely azért túlemeli látottakat a mindennapjaink világán” – számolt be Ubrankovics Júlia.