A bécsi Volkstheater nagyszínpadán debütál a Tünet Együttes és a Sóvirág

2017 november 06. hétfő, 8:50
A Tünet Együttes sikerdarabja, a Sóvirág – avagy a létezés eufóriája először szerepel nagyszínpadon november 9-én, a bécsi Volkstheater 970 fős közönsége előtt.  

Az itthon a Vígszínház Házi Színpadán kamaradarabként játszott előadás látványvilágát Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetője és Szirtes Attila, az előadás fénytervezője gondolja újra. A vallomásos-táncos duett a 92 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő, Fahidi Éva és a fiatal táncosnő, Cuhorka Emese 100 perces együtt létezése a színpadon. Az előadás fő kérdése, hogy meg lehet-e érteni egymást 60 év távlatából? Hogy nézhet ki kettejük közös tánca? A bécsi premiert a Bécsi Wiesenthal Intézet szervezésében kerekasztal beszélgetés követi a színház Vörös szalonjában, november 12-én. A vendégjáték a Volkstheater és az Osztrák Parlament együttműködésében valósul meg.

Mindeközben zajlanak az új Tünet-premier, a Burok munkacímű előadás próbái, amelynek témája a szülés – egy olyan fizikai és mentális határhelyzet, amilyen talán a haldoklás és a születés lehet. Főszereplői négy táncosnő, akik már anyák. “Az átadhatatlan érdekel, valamit megosztani abból, amikor a bennünk működő ismeretlen erők átveszik a hatalmat.” – mondja Szabó Réka. A bemutató 2018. február 2-3-án lesz a Trafóban.
Szintén a Trafóban látható az idei évadtól a Tünet Együttes double bill estje, az egy férfi és egy női szólót összekötő Loop – merülés két levegővel, a felújított Te szemét! című performansz pedig november 8-án a Francia Intézetben nyitja meg a a 2017-es Környezetvédelmi Hónapot.