Toys – Nagy sikert aratott Tompa Gábor rendezése New Yorkban

2017 december 06. szerda, 15:26

Az előadást eredetileg Los Angelesben hozták létre, azóta Budapesten, Kolozsváron, Temesváron és az avignoni fesztiválon is játszották.November 6-27. között 17 alkalommal mutatták be New Yorkban, a 59 East 59 Theaters-ben, Saviana Stanescu Amerikában élő, román származású drámaíró TOYS (Játékok) című darabját Tompa Gábor rendezésésben és díszleteiben, Elisa Benzoni jelmezeiben, Skovrán Tünde és Ubrankovics Júlia szereplésével.

Toys / Tompa Gábor rendezése

Toys / Tompa Gábor rendezése

Két nő, két nagyon eltérő világ találkozik ebben a sötét hangulatú tündérmesében, amely humoros és feszültségteli utazásra invitálja a nézőket. A szürreális felfedezőút során nem csak a szereplők szembesülhetnek múltjuk titkaival és az életben hozott döntéseik hatásáról saját magukra és másokra nézve.

Az előadásról Paul Birchall színházkritikus a Stage Raw című online folyóiratban így ír: „Tompa Gábor rendezése a darab feszes intellektuális vadságot, ám ugyanakkor meglepő érzelmi mélységeket hozza felszínre, miközben az előadás általános hangvételére leginkább a távolságtartó irónia jellemző. Stănescu történetmesélése szándékosan töredékes, soha nem lehetünk teljesen biztosak benne, mi is történik éppen – és pontosan ez a lényeg.”

A munkafolyamatról, valamint a produkcióról bővebb információt a www.toystheplay.com weboldalon olvashatnak.

Forrás: www.broadwayworld.comwww.theaterscene.netgiaonthemove.com