Hedda Gabler Magyar Évával – Színházi közvetítés Londonból az Urániában

2018 január 22. hétfő, 8:57

Hedda Gabler január 23-án 19 órakor az Uránia műsorán!

Az Uránia színházi közvetítéssorozatának következő epizódja Henrik Ibsen klasszikus drámájának modern újraértelmezése a National Theatre produkciójában.

Magyar Évával látható!

A program különlegessége, hogy a vetítés révén láthatjuk a National Theatre színpadán Magyar Évát, aki rendkívül karakteresen alakítja a Heddával először konfliktusban álló, majd őt egyre jobban megértő szolgálót, Bertét.

“Heddának hiába volt az apja magas rangú katonatiszt, nem örökölt tőle semmit. Valamiből viszont meg kellett élnie, és valahol laknia kellett az apja halála után, ezért hozzáment Tesmanhoz, aki biztonságos bázisnak tűnt. A darab elején látjuk, milyen kilátástalan helyzetben van, hogyan válik gonosszá, miként tesz tönkre embereket a saját tehetetlenségében. Nem tudjuk, mi történik vele, miért csinál borzasztó dolgokat, és miért kell ezeket megszenvednie. Az egyik pillanatban kedveljük, a másikban sajnáljuk, a harmadikban gyűlöljük” – nyilatkozta a Színház.org-na Magyar Éva, akivel Szemere Katalin készített interjút.

Ajánló a darab elé:

Épp csak most ment férjhez. Máris unja. Hedda arra vágyik, hogy szabad legyen…

Hedda és Tesman most tért vissza a nászútról, de kapcsolatuk máris válságban van. Hedda úgy érzi, kelepcébe került. Elszántan küzd azért, hogy a körülötte élőket ő irányítsa, s a világ úgy alakuljon, ahogyan ő akarja.

Ivo van Hove (aki az Old Vic Theatre-ben rendezett Pillantás a hídról előadásáért Tony-díjat kapott) most a londoni Nemzeti Színház közvetítésében is látható Ibsen-remekművet állítja színpadra újszerűen.

A címszerepet Ruth Wilson (Luther, The Affair, Jane Eyre) alakítja a darabban, melyet Patrick Marber (Egy botrány részletei, Közelebb) modern nyelvezetű, lazább, könnyedebb fordításában élvezhetünk.

Belépőjegy: 3600 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 3200 Ft

Online jegyvásárlás itt lehetséges.