Daniel Radcliffe ősszel ismét a Broadwayn játszik

2018 június 09. szombat, 17:16

Egy új darab ősbemutatójában szerepel a Harry Potter-filmek sztárja, Daniel Radcliffe ősztől a Broadwayn – számolt be a Variety.com.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

A The Lifespan of a Fact egy Las Vegas-i tinédzser öngyilkosságáról publikált esszé körüli viharról szól. John D’Agata írásának publikálását a Harper kiadó visszavonta a tények ellenőrzése körüli problémákra hivatkozva. D’Agata és lektora, Jim Fingal ezt követően a The Believer magazinban közölték az esszét. D’Agata és Fingal 2012-ben a cikk körüli viharról írt könyvet The Lifespan of a Fact címmel, amelyben arról a vitáról írtak, hogy a tényeket feltárhatják-e, megváltoztathatják-e egy esszében.

A darabot szeptember 20-tól kezdik játszani a Studio 54 színházban, a premier pedig október 18-án lesz. Radcliffe Fingalt alakítja, D’Agata szerepében pedig Bobby Cannavalét láthatja a közönség.

Radcliffe filmes szerepei mellett gyakran lép színpadra. A Broadwayn korábban az Equusban, a The Cripple of Inishmaan és a How to Succeed in Business Without Really Trying című színműben szerepelt, legutóbb pedig a Privacy című drámában játszott a Public Theaterben.

A The Lifespan of a Fact című darabot Leigh Silverman rendezi. A színművet az eredeti könyv nyomán Jeremy Kareken, David Murrell és Gordon Farrell írta.

Forrás: MTI, Színház.org

 
 

Kapcsolódó anyagok