Mikaela Bennett lesz a West Side Story főszereplője Londonban

2018 augusztus 02. csütörtök, 10:01

Mikaela Bennett lesz a női főszereplője a West Side Story című musicalnek a világ legnagyobb komolyzenei fesztiválján, a londoni Promson szerdai bejelentések szerint.

A produkciót eredetileg a fehér bőrű Sierra Boggess főszereplésével mutatták volna be, az amerikai színésznő azonban áprilisban, a szereplőválogatás miatti bírálatok nyomán bejelentette visszalépését. Többen hangsúlyozták ugyanis, hogy Maria karaktere Puerto Ricó-i.

Mikaela Bennett / Forrás: 54below.com

Boggess akkor azt írta a Facebook közösségi portálon: ha ő lépne fel Mariaként, azzal újból megfosztanák a spanyol ajkú színésznőket attól, hogy elénekelhessék a szerepet, és megtagadnák tőlük annak jelentőségét, hogy képviseltessék magukat a színpadon, ez pedig nagy hiba lenne.

A kanadai születésű Mikaela Bennett a West Side Story egyes részleteit már énekelte a New York-i és koncertváltozatban a Philadelphiai Filharmonikusokkal, most viszont a teljes szerep az övé lesz a BBC produkciójában, amelyet a világhírű musical szerzője, Leonard Bernstein születésének századi évfordulója alkalmából tűznek műsorra a Promson. A fesztiválon 2012-ben is játszották a darabot, akkor Sierra Boggess főszereplésével.

Maria karakterét az orosz származású amerikai színésznő, Natalie Wood tette híressé a történet 1961-es filmváltozatában. Ő játszotta a főszerepet, énekhangja azonban a “szelleménekes” Marni Nixon volt.

A West Side Storyt augusztus 11-én adják elő a Royal Albert Hallban. Tony szerepében Ross Lekites, Anitaként pedig Eden Espinosa lép fel.