Leváltották a Szlovák Nemzeti Színház igazgatóját

2018 augusztus 04. szombat, 15:58

A kulturális miniszter leváltotta a Szlovák Nemzeti Színház igazgatóját, Marián Chudovskýt. A döntésre a miniszter, Ľubica Laššáková (Smer-SD) és Chudovský szerdai találkozója után került sor.

Marián Chudovský / Fotó: SITA

Marián Chudovský / Fotó: SITA

“A miniszter asszonnyal való találkozónak a Szlovák Nemzeti Színházban kialakult helyzet megoldásáról és a kulturális intézmény finanszírozásáról kellett volna szólnia, de a jövőről folytatott párbeszéd helyett a leváltásomról szóló határozatot kaptam meg” – nyilatkota Marián Chudovský.

„Bíztam benne, hogy legalább elbeszélgetünk a lehetséges megoldásokról, amelyeket előkészítettem, és hogy legalább megvárjuk annak a vizsgálatnak az eredményét, amelyet a kulturális tárca rendelt el az SND-ben” – közölte a leváltott direktor. A jövőjéről egyelőre még nem gondolkozott, de meg van róla győződve, hogy színházi rendezéssel fog foglalkozni.

Laššáková korábban jelezte, hogy a teátrum gazdálkodásával kapcsolatos problémák miatt le kell vonni a személyes felelősséget. A miniszter asszony a kritikájában megemlítette az SND egyes alkalmazottainak fizetése körüli problémákat, ami miatt sztrájkkészültség volt a színházban, ezenkívül felrótta, hogy a színház gazdaságilag veszteséges volt.

Forrás: parameter.sk

 
 

Kapcsolódó anyagok