Színpadi magatartása miatt vádolják szexuális zaklatással Geoffrey Rusht

2018 augusztus 13. hétfő, 12:01

Egy kiszolgáltatott színésznővel imitált megalázó módon szexuális zaklatást közönség előtt Eryn Jean Norvill vádjai szerint. A Lear király sydney-i előadásában a főszereplő lányát játszó színésznő szerint megsimogatta a mellét is, és még a rendező szerint is ijesztően viselkedett.

Geoffrey Rush és Eryn Jean Norvill a Lear király próbáján

Geoffrey Rush és Eryn Jean Norvill a Lear király próbáján

Az Oscar-, Emmy- és Tony-díjas ausztrál színészt még tavaly novemberben vádolták meg szexuális zaklatásra utaló vádakkal, de akkor még csak annyit írtak, hogy “nem helyénvalón viselkedett”. Rush erre beperelte az erről író lapot, és azt mondta, kizárólag úgy és azért fogta meg a színésznő testét, ahogyan az színészként a feladata volt az előadásban.

A színésznő, Eryn Jean Norvill ügyvédi nyilatkozata szerint a Lear király 2015-ös próbái során a Sydney Theatre Company-nál a próba a teljes stáb és a munkatársak előtt zajlott, a jelenetben Norvill halottként, csukott szemmel feküdt a földön, Rushnak pedig apai gyásszal kellett volna megérintenie a karját és az arcát. Norvill akkor nyitotta ki a szemét, amikor azt hallotta, hogy a közönség nevet az elvileg szomorú jeleneten, és azt látta, hogy Rush azt imitálja, hogy a felsőtestét és a mellkasát cirógatja, majd úgy tesz, mintha fogdosná a nő melleit.

A színésznő állítása szerint egy másik alkalommal végigsimította a mellét ugyanebben a jelenetben. Geoffrey Rush minden vádat tagad.

Forrás: Index

 
 

Kapcsolódó anyagok