88. születésnapján újra színpadra lép Jean-Louis Trintignant

2018 december 08. szombat, 13:14

Költészeti dalestet tart a december 11-én 88 éves francia színészlegenda, aki a Theatre de la Porte Saint Martin-ban lép újra a közönség elé.

Jean-Louis Trintignant

Jean-Louis Trintignant

“A filmekkel nagy sikereket arattam és sok pénzt is kerestem, de számomra a költészet sokkal fontosabb. A közönség viszont nem így van ezzel. Ha nincs telt ház a teremben, amikor szavalok, akkor rosszul érzem magam. Frusztrál az, hogy mások nem rajonganak Baudelaire, Verlaine vagy Rimbaud verseiért” – mondta Jean-Louis Trintignant a Le Monde-nak.

Abban reménykedik, hogy az ő nevére bejön a közönség, hiszen mégiscsak Jean-Louis Trintignant szavalja el az “elátkozott költők” legszebb verseit. A világhírű színész 88. születésnapján kezdődik a költészeti estek sora, melyek egészen karácsonyig tartanak Párizsban. A színész abban bízik, hogy a várható siker újabb költészeti esteket hoz majd, ahol a kilencvenhez közeledő színész költő és zenész barátai segítségével idézi meg a múlt nagyságait és a jelen poétáit, akik nélküle aligha jutnának el széles közönséghez Franciaországban.

Forrás: globoport.hu