Lin-Manuel Miranda és kollégái mentik meg a híres Drama Book Shop-ot

2019 január 19. szombat, 14:02

A Drama Book Shop már több mint 100 éve áll a színházi szakma szolgálatában, ezen tevékenységéért 2011-ben még Tony-díjat is nyert.

Ennek ellenére a tulajdonos nemrég azzal szembesült, hogy a bérleti díj ugrásszerű emelkedése miatt be kell zárnia a boltot. A The New York Times-ban bejelentett hír hallatán azonban Lin-Manuel Miranda és három kollégája, akikkel a Hamilton c. musicalben dolgozott együtt – a rendező, Thomas Kail, a producer Jeffrey Seller és James L. Nederlander, a Hamiltonnak helyet adó The Public színházat működtető csoport elnöke – megvásárolták a könyvüzletet.

Ennek kapcsán az egyik eladó, Stuart Brynien úgy nyilatkozott: “A Drama Book Shop egy olyan hely, ahol színészek és rendezők találkoznak, próbálnak, beszélgetnek egymással és ahol a turisták is meg-megállnak, hogy belepillantsanak abba a szövegkönyvbe, amiből este majd előadást fognak látni. Egy igazi kuriózum.”

Miranda pedig elmondta, régebben, amikor még nem állt módjában bármire költeni, sokszor látogatott el a könyvesboltba, hogy drámákat olvasson és ott írta az In the Heights című musicalt.

Ez nem az első alkalom, hogy Miranda az üzlet segítségére siet. 2016-ban, amikor komoly vízkár érte, arra buzdította a rajongóit, hogy támogassák a manhattani Drama Book Shop-ot. Ebben az időben annyi rendelés érkezett, hogy több dolgozót is fel kellett venniük.

forrás: Npr.org