Előadást tartanak a Mozsárban az ír és az észt színházi struktúráról

2019 január 29. kedd, 13:41

A Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központja beszélgetést, előadást és vitát szervez az ír illetve az észt színházi struktúráról, finanszírozási rendszerről. Meghívott vendégek: Joshua Edelman színháztörténész és Katre Väli, az Észt Kulturális Minisztérium tanácsadója.

Időpont: 2019. február 26. (kedd), 15 óra
Helyszín: Mozsár Kávézó (Nagymező utca 21.)
Az előadások és az azt követő beszélgetés angol nyelven zajlanak.
(Szükség esetén konszekutív tolmácsolást biztosítunk.)

Moderátor: Szabó Attila, a PIM-OSZMI mb. igazgatója és Lakos Anna, az ITI Magyar Központ elnöke

Katre Väli 2016-tól az Észt Kulturális Minisztérium tanácsadója. Korábban számos nemzetközi színházi projektet vezetett az Észt Színházi Ügynökség munkatársaként, többek között az észt kortárs drámafesztivál „showcase” menedzsere volt. A Tartui Egyetemen végezte színházi tanulmányait. MA fokozatát a kulturális szemiotika tárgykörében szerezte.

Joshua Edelman jelenleg a Manchester Metropolitan University/ Manchester School of Theatre tanáraként kortárs dráma és előadás-elemzés kurzusokat tart. Kutatási témája a színház és társadalom kapcsolata, elsősorban a politika és a vallás vetületében. Alapító tagja az európai színházi struktúrákat elemző kutatási projektnek (STEP). Tanulmányai többek között a Cultural Trends, a Performance Research, a Nordic Theatre Studies illetve az Ecumen folyóiratokban jelentek meg.