Évadzárás után fesztiválokra indulnak az Ódry Színpad előadásai

2019 június 07. péntek, 7:44

A produkciók a legrangosabb hazai fesztiválokra kaptak meghívást, a színész és rendező szakos hallgatók a nyáron sem pihennek.

Amphitryon / Fotó: SZFE

A Színház- és Filmművészeti Egyetem ajánlója:

A 19. alkalommal megrendezésre kerülő Pécsi Országos Színházi Találkozó fesztiválprogramjában két produkciónk is látható június 9-én 17 órakor, illetve 22 órakor a Pécsi Nemzeti Színház N. Szabó Sándor termében illetve a Művészetek és Irodalom Házában.

Az Amphitryon Darvasi Áron IV. éves színészhallgatónk első rendezése. A Kleist és Moliére művek alapján, saját szövegek felhasználásával készült darabban az osztálytársak mellett vendégként Bordás Roland, a Nemzeti Színház művésze kapott szerepet. A fiatal rendező egy interjúban így nyilatkozott: „Az én olvasatom szerint ez az előadás a hatalommal való visszaélésről szól. A próbafolyamat elején megfogalmaztunk egy tételmondatot, ami így szólt: Egy felsőbb hatalom a saját vágyainak kielégítésével és akaratának érvényesítésével hogyan teszi tönkre az embert, akitől függ.”

Az én szobám / Fotó: SZFE

Az én szobám Arthur Golden nagysikerű Egy gésa emlékiratai című regénye nyomán született, melyben Veszelovszki Janka III. éves színészhallgatónk játszik.

A hamburgi KSJR fesztivál, melynek ez évi tematikája a hatalom és a színház, meghívta Félelem és fogcsikor című előadásunkat, amit Tárnoki Márk végzős rendezőnk állított színpadra. A fesztivál programjában június 12-én szerepel a produkció.

Félelem és fogcsikor / Fotó: SZFE

Júliusban immár negyedik alkalommal leszünk jelen a Művészetek Völgyében. A július 19-28. között zajló 10 napos fesztiválon taliándörögdi saját helyszínünkön, az SZFE Globe-ban várjuk az érdeklődőket, ahol az esti színházi előadások mellett napközben felnőtteknek és gyerekeknek szóló drámafoglalkozások, workshopok várják a Völgy lakóit. Éjszakánként a Film- és Médiaintézet hallgatóinak vizsgafilmjeit vetítjük a csillagos ég alatt. Az utolsó napon pedig vendégeink lesznek a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának hallgatói.

Éppen csak véget ér a Völgy, máris utazunk az Ördögkatlan Fesztiválra, ahol a beremendi kovácsműhelyben találtok meg minket. Augusztus 1-én utoljára lép fel együtt az idén végzős zenés színész osztály a Zsótér Sándor rendezte Meggyeskert előadásával. Augusztus 3-án délelőtt a legkisebbeket várja a II. éves bábszínész és rendező osztály A két Kufli című bábjátékkal, majd este Psyché történetét eleveníti fel Ábel Stella IV. éves színész növendékünk.

Meggyeskert / Fotó: SZFE

A nyári fesztiváldömping zárásaként augusztus 6-án Szegedre utazunk. A 29. Thealter vendégeiként Szilágyi Eszter Anna díjnyertes darabját, A Nyíregyháza utcát mutatjuk be a végzős zenés osztály lányaival. A hollandiai magyar roma prostituáltak sorsát feldolgozó dráma ősbemutatóját Novák Eszter rendezte 2018-ban az Ódry Színpadon.