Most bepillanthatunk Az oroszlánkirály kulisszái mögé

2019 július 03. szerda, 16:40

Július 18-án érkezik a hazai mozikba az Oroszlánkirály “élőszereplős”, illetve számítógépes grafikával felturbózott változata, melyhez a napokban megérkezett az állatok hangját kölcsönző színészek és karaktereik közös fotókampánya is. Az oroszlánkirályt a Marvel-filmekben is otthonosan mozgó Jon Favreau rendezi.

A nemrég közzétett fotókon szerepel mások mellett Donald Glover és Simba, Billy Eichner, aki Timon hangját kölcsönzi, de természetesen láthatjuk a kampányban Seth Rogent és Pumbaa-t, John Olivert és Zazut, a legendás James Earl Jonest, aki akár csak a ’94-es azonos című rajzfilmben, ezúttal is Mufasaként szólal meg és persze Beyoncét és karakterét, Nalát.

A Walt Disney Studios hivatalos YouTube csatornáján bepillanthatunk a kulisszák mögé is és végre kiderül, hogyan énekel Beyoncé a rajzfilm remake-jében.

Az oroszlánkirály hamarosan tehát megérkezik a mozikba és bár sokan ellenezték, hogy a ma már kultikus rajzfilmből CGI-animációval készül remake, az előzetest látva fantasztikus produkcióra számíthatunk.

Az 1994-ben bemutatott eredeti rajzfilm a 3. legnagyobb bevételt hozó animációs film lett (az első a kézzel rajzolt rajzfilmek kategóriájában) mind az Egyesült Államokban, mind világviszonylatban. Főszereplője egy fiatal oroszlán, Simba, aki az afrikai szavannákon megtanulja, hol a helye az „élet körforgásában”, mialatt számos akadállyal megküzd, hogy ő lehessen a törvényes király.

A mű dalait Elton John szerezte, a szövegeket Tim Rice írta, a filmzene pedig Hans Zimmer munkája, amiért Oscar-díjat vehetett át.

Forrás: Színház.org, vulture.com