Új környezetvédelmi világszervezetet hoz létre Leonardo DiCaprio

2019 július 04. csütörtök, 8:01

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár egy új nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán dolgozik, Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetőkkel együtt – írta az MTI.

Az Earth Alliance (Föld Szövetség) elnevezésű szervezet keddi közleménye szerint „az ökoszisztémák és a természet védelmén dolgozik majd világszerte, fellép a klímaigazságosságért, támogatja a megújuló energiát és biztosítja az őshonos jogokat minden Földön élő javára”.

A szervezet ösztöndíjakat, oktatási lehetőséget biztosít, kampányok és filmek finanszírozását vállalja, valamint együttműködik a helyi szervezetekkel és emberekkel az olyan térségekben, amelyeket a legjobban érint a fajpusztulás és a klímaváltozás.

Leonardo DiCaprio azt mondta a szervezetről, az Earth Alliance „egy új, nagyobb és rugalmasabb platform, amely megosztja forrásait, szakértelmét, és a megtervezi legjobb programokat, amelyek valódi változást hozhatnak világszerte”.

DiCaprio saját környezetvédő alapítványa eddig százmillió dollárral támogatott olyan célokat, mint az oroszlánok megóvása, a mangrovemocsarak újratelepítése, az őslakosok jogvédelme, vagy a fenntartható napenergiához való könnyebb hozzáférés biztosítása; de dokumentumfilmeket is forgatott a környezetvédelemről. A sztár meglévő alapítványa a tervek szerint beolvad az új környezetvédelmi szervezetbe.