Bécsben a Masurca Fogo – Az Impulstanzon látható Pina Bausch előadása

2019 július 14. vasárnap, 21:55

Pina Bausch, a táncművészetet megújító német koreográfusnő egykori társulata, a Tanztheater Wuppertal idén részt vesz a kortárs táncvilág egyik jelentős eseménysorozatán, az Impulstanzon.

Masurca Fogo c. előadásukat 2018 végén, Tel-Aviviban újították fel. A bécsi táncfesztivál az egyetlen helyszín, ahol 2019-ben még látható.

Halász Tamás színháztörténész szavait idézve, Pina Bausch és társulata a világ kortárs táncművészetének egyik legjelentősebb tényezőjévé vált, már az 1980-as évekre.

A német táncos-koreográfus olyan világnagyságokra gyakorolt hatást, mint Federico Fellini, Pedro Almodóvar, vagy Esterházy Péter.

Bausch 2009-ben bekövetkezett váratlan és tragikusan korai halála egy páratlan alkotói pályaívet tört derékba. Életében társulata két  ízben (1995, 2000) volt Magyarország vendége; második alkalommal hosszabb időt töltöttek és alkottak magyar nyelvterületen, s nem sokkal később egy, hazánk ihlette művet, a Wiesenland-et mutattak be Budapesten. 

A Wiesenland is a Tanztheater Wuppertal világvárosok inspirálta előadásai közé tartozott, ahogy a Masurca Fogo. Ez utóbbit a portugál főváros, Lisszabon ihlette.

Időpontok: Július 16., 17., 18., 19.

Helyszín: Burgtheater

Jegyvásárlás itt.