EuropeFiction – Németországi alkotótáborban járnak a Kolibrisek

2019 július 19. péntek, 8:05

Július 13-21. között rendezik meg a EuropeFiction projekt újabb nemzetközi alkotótáborát, ezúttal a németországi Gelsenkirchenben.

Fotók: Szélesi Sándor

A Kolibri Színház beszámolója:

Ahogy arról már az áprilisban megrendezett magyarországi találkozó kapcsán beszámoltunk, ez év januárjában csatlakoztunk az európai uniós együttműködésben létrejött Erasmus-EuropeFiction Project-hez, amelynek lényege, hogy öt Ruhr-vidéki német színház öt európai uniós színházzal együttműködve három év alatt öt olyan közös produkciót hoz létre, melyek célkorosztálya és szereplői tinédzserek.

A Kolibri Színház német partnere a Small Size projektekből már ismert hammi Helios Theatre, a fiatal résztvevőket partnerintézményünk, az újbudai Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium biztosítja.

A gelsenkircheni táborban a Kolibri részéről színházi nevelési koordinátorunk, Gyevi-Bíró Eszter, valamint Eck Attila drámatanár és Vancsó Éva nemzetközi referens vesz részt.

Naponta, a reggeli színházi bemelegítő után a partnerek bemutatják párban készült előadásaikat – a magyar-hammi koprodukcióra pénteken kerül sor.

Az előadásokat beszélgetések követik, délután pedig workshopokon és közös színházi projektmunkán vesznek részt a fiatalok.