Magyar sikerek a bécsi nemzetközi táncfesztiválon

2019 július 30. kedd, 15:20

A 8. Bécsi Nemzetközi Balett és Modern Tánc Versenyen az egyes kategóriákban szinte már megszokott ázsiai fölény mellett kiemelkedő magyar sikerek is születtek.

Nagy Franciska

A profi táncművészképző iskolák 16 -19 év közötti hallgatóinak meghirdetett versenyen Nagy Franciska, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója a nemzetközi zsűri egyhangú döntése alapján első helyezett lett.

Ugyanebben a kategóriában megosztott harmadik díjat kapott Botos Gesztenye, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium idén végzett növendéke. A kortárs felnőtt szóló kategóriában Bujdosó Anna, aki 2013-ban fejezte be tanulmányait az akkor még főiskolaként működő Táncművészeti Egyetemen, második díjat kapott, Feicht Zoltán koreográfiájával.

A Győri Balett szólistája, Daichi Uematsu társulatának művészeti vezetője, Velekei László művét adta elő, és a férfi felnőtt szóló kategóriában 3. helyezést ért el.

A verseny alapítója Sophia Li, a művészeti igazgatója pedig Téri Evelyn. A zsűri elnöke Susanne Kirnbauer, a testület magyar tagja Szakály György volt.

Forrás: MTE, tancelet.hu