Hollandiában vendégszerepel a Recirquel

2019 augusztus 28. szerda, 14:33

Századik alkalommal mutatja be My Land című előadását a Recirquel Újcirkusz Társulat a hollandiai Cultura Nova fesztiválon, ami az idei évben a Recirquel produkciójával és artistáival népszerűsíti a nemzetközi rendezvénysorozatot.

Fotó: Pályi Zsófia

A Cultura Nova keretében több mint 25 helyszínen, közel 200 kulturális előadás – köztük színházi, filmes és zenei produkciók – várják az eseményre látogatókat. A Vági Bence által írt és rendezett, az ember és anyaföld közötti kapcsolatot kutató My Landet augusztus 28. és 30. között láthatja a holland közönség.

A Heerlen városát kulturális színtérré változtató Cultura Nova előadó-művészeti fesztivál a színház, a tánc, a zene, a film és a vizuális művészetek különleges, úttörő formáit mutatja be évről évre, idén 29. alkalommal. A tíznapos fesztivál keretében több mint 25 helyszínen, közel 200 kulturális előadás – köztük színházi, filmes és zenei produkciók – várják az eseményre látogatókat. A világ vezető cirkuszi társulatait is felvonultató augusztusi rendezvénysorozat magyar vonatkozású különlegessége, hogy a fesztivál idei arculata a Recirquel My Land című előadására épül, a társulat artistái pedig számos helyen feltűnnek a Cultura Nova hirdetésein és egyéb felületein.

Fotó: Mészáros Csaba

A Recirquel jól csengő név már Hollandiában is, a társulat idén harmadik alkalommal lép fel a Cultura Nova fesztiválon, 2018-ban a Párizs Éjjel, míg 2015-ben A Meztelen Bohóc című produkció aratott komoly közönségsikert Heerlenben. Idén a Recirquel My Land című előadását tekintheti augusztus 28. és 30. között összesen négy alkalommal a holland közönség.

A tavalyi Edinburgh Fringe-en debütált, és azóta a kritikusok körében több nemzetközi fesztiválon is komoly szakmai elismerést elkönyvelő My Land-et a Cultura Nován mutatja be 100. alkalommal a Recirquel. A Vági Bence rendezte produkció a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvözi, az alkotás az emberiség gyökereit kutatva, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba. A My Land a műfajok közti határokat lebontva egyszerre idézi a kortárs tánctársulatokra jellemző technikai tudást és látványt, valamint a kelet-európai artistaművészet lenyűgöző energiáit.

A My Land a magyar közönség legközelebb szeptemberben 13-án láthatja a Müpa színpadán.