Bezárt az utolsó egytermes filmszínház New Yorkban

2019 szeptember 06. péntek, 15:58

Két nagy múltú filmszínház is befejezte működését, a New York-i Paris Theatre 71, a manhattani The Beekman 67 évnyi működés után húzta le a rolót – számolt be a Magyar Hírlap.

Fotó: forgotten-ny.com

A valaha Marlene Dietrich jelenlétében megtartott ünnepséggel megnyílt Paris Theatre, New York utolsó egytermes filmszínháza hetvenegy év működést követően bezárt – tájékoztatott az IndieWire amerikai internetes filmes szaklap.

Tom Brueggemann írásában kisebb csodának látta, hogy az 581 férőhelyes filmszínház még úgy ahogy boldogult a 21. században, amikor a multiplex-filmek és mozihálózatok szinte teljesen eluralták a globális filmpiacot, élen az amerikai és a kínai területekkel.

Az impozáns filmszínház épülete Sheldon Solow amerikai ingatlancézár tulajdonát képezi. Egy másik, ugyancsak Solow tulajdonában álló filmszínház, az 1952-ben, Manhattanben nyílt The Beekman szintén a nyáron fejezte be működését. New Yorkban a két bezárással együtt is sokkal több artmozi üzemel, mint más amerikai városokban, a többségük Manhattan városrészben található.