Dániában is debütál a Recirquel előadása – Napok alatt elfogytak a jegyek

2019 szeptember 26. csütörtök, 13:44

A hatodik európai országban mutatják be a Recirquel produkcióját. Napok alatt elkapkodták a My Land-jegyeket a koppenhágai színházban.

A kortárs előadó-művészetek egyik jelentős koppenhágai központjában, a Baltoppen Live-ban mutatja be My Land című produkcióját a Recirquel. Az újcirkusz társulat először lép fel Dániában, szeptember 26. és 29. között két helyszínen, összesen négy alkalommal állítják színre a Vági Bence által rendezett, a kortárs táncot a cirkuszművészettel ötvöző előadást. A My Land-et tavalyi augusztusi premierje óta már a hatodik európai országban mutathatja be telt ház előtt a magyar társulat.

Teltházas bemutatóval debütál Dániában a Recirquel My Land című előadása. A Vági Bence rendezte produkció Skócia, Franciaország, Olaszország, Hollandia és Magyarország után ezúttal a dániai Baltoppen Live-ban mutatkozik be. Az 1991-ben alapított kortárs előadó-művészeti központ kiemelt figyelmet szentel az újcirkusz műfajának, továbbá olyan hazai és nemzetközi kortárs produkciók otthonául szolgál, amelyekben sokszínűség, kreativitás és forradalmiság együtt van jelen. A zenei színház vezetőjét, aki a skóciai Edinburgh Fringe-en találkozott először a Recirquel-el, lenyűgözte a kritikusok körében is komoly szakmai elismeréseket kivívó My Land, így a fesztivált követően meghívta a társulatot a koppenhágai Baltoppen Live-be. A produkció iránti érdeklődést jól jelzi, hogy a jegyek szinte napok alatt elfogytak mindhárom koppenhágai előadásra. A kortárs táncot, színházat és cirkuszművészetet ötvöző Vági Bence által megálmodott produkciót debütálása óta összesen több mint 100 alkalommal játszotta a társulat, a dániai közönség pedig szeptember 26. és 29. között két helyszínen, négy alkalommal tekintheti majd meg.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy alig egy év alatt Dánia már a hatodik európai ország, ahol telt ház előtt mutathatjuk be a My Land-et” – mondta el Vági Bence rendező, a Recirquel művészeti vezetője. „Mindez nemcsak a produkció, hanem az általa képviselt új előadó-művészeti műfaj, a ’cirque danse’ átütő nemzetközi sikerét és létjogosultságát is jelzi” – tette hozzá.

A tavalyi Fringe Fesztiválon debütált előadás az emberiség gyökereit kutatva az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba. Az előadás a műfajok közti határokat lebontva egyszerre idézi a kortárs tánctársulatokra jellemző technikai tudást és látványt, valamint a kelet-európai artistaművészet lenyűgöző energiáit.

A Recirquel művészei az idei év végéig Franciaországban, Azerbajdzsánban és Németországban is fellépnek majd, a My Land legközelebb október 27-én látható Magyarországon, a Müpa Fesztivál Színházban.