Broadway-klasszikust rendez Antonio Banderas

2019 szeptember 28. szombat, 16:58

A spanyol színész szülővárosában, Malágában állítja színpadra a Broadway történelmének egyik legsikeresebb darabját, a Chorus Line-t. Banderas saját színházában, a Teatro del Soho CaixaBankban rendezi a zenés-táncos produkciót, melynek egyik főszerepét is alakítja.

Már próbálják a Chorus Line-t Antonio Banderas irányításával. A pontos dátumot azonban még nem árulták el, de az biztos, hogy novemberben lesz a premierje az előadásnak, mely később turnéra is indul.

Fotó: Reuters

Fotó: Reuters

Banderas a készülő produkcióban a koreográfus-rendező Zach karakterét játssza, de Baayork Lee mellett egyben társrendezője is a musicalnek. A Chorus Line 1975-ös, New York-i bemutatója óta a Broadway egyik legikonikusabb zenés előadásává vált. A musical 9 Tony-díjat nyert 1976-ban.

Az eredeti Broadway produkciót 6137 alkalommal játszották, ez volt a Broadway történelmének leghosszabb ideig “futó” előadása egészen 1997-ig, amikor a Macskák megelőzte. A Chorus Line-t 1976-ban a West Enden is bemutatták. A 60. Oscar-díjátadót a darab egyik dalával, az “I Hope I Get It” című szám variációjával nyitották meg.

A Chorus Line tehetséges fiatal táncosokról szól, akik hosszú évek kemény munkájával a hátuk mögött arra várnak, hogy egyszer a színpadon is kamatoztathassák tudásukat. Egy Broadway-show tánckarában fellépni – az első lépés a hírnév felé vezető úton, ezt az első lépést azonban csak néhány szerencsés teheti meg.

A darabból film is készült 1985-ben Richard Attenborough rendezésében, a főszerepet Michael Douglas játszotta.

Színház.org