A Rómeó és Júliával vendégszerepel Lengyelországban a Kecskemét City Balett

2019 október 19. szombat, 12:04

Október 27-én, Tarnow-ban, a Nemzetközi Táncszínházak Fesztiválján szerepel a Katona József Színház balett együttese.

Fotó: Mészáros Csaba

Az OPEN STAGE fesztivál a lengyel és a nemzetközi táncművészet ünnepe, egyesíti a tapasztalt és a debütáló művészeket, valamint a kiemelkedő, innovatív társulatokat. Az idei évadban hetedik éve működő Kecskemét City Balett Barta Dóra vezetésével a Rómeó és Júlia táncszínházi produkcióval képviseli színházunkat a rangos seregszemlén.

Fotó: Mészáros Csaba

“A lengyelországi bemutató fontos mérföldkő a KCB életében. Ez lesz ugyanis az első olyan alkalom, amikor az együttes egy külföldön megrendezett táncművészeti fesztiválon reprezentálhatja Magyarországot, Kecskemét városát és a Katona József Színházat. A nemzetközi megmérettetés egyértelmű legalizálása annak, hogy a KCB mind művészeti formanyelvében, mind előadásmódjában megfelel a jelenleg elvárt nemzetközi kortárs táncművészeti trendeknek is” – mondta el Barta Dóra, az előadás rendező-koreográfusa.

Fotó: Mészáros Csaba

A Rómeó és Júlia a drámairodalom és a színház világának egyik legismertebb szerelmi története, a rendezői koncepció friss megközelítése aktuálisan reagál az idei OPEN STAGE fő gondolatához: a hagyomány és a modernitás közötti viszony tükröződésének kérdéséhez. Az előadás szenzitív képi világával párhuzamosan megjelenő modern és klasszikus zenei elemek izgalmas befogadói élményt ígérnek. A Mátravölgyi Ákos által tervezett díszlet és kellékhasználat, a tiszta táncművészet magával ragadó sodrása érdekében erősíti a fenti rendezői elképzeléseket.